ASPİRATÖR / FAN NEDİR?

23.02.2023
ASPİRATÖR / FAN NEDİR? 
 
1. Aspiratör (Fan) Tanımı 
 
Sözlük anlamı ile temizleyici demektir. Bulunduğu ortamdaki kullanılmış havanın temizlenmesi amacıyla kullanılan elektrikle çalışan bir alettir. Aspiratörlerin halk arasında bilinen diğer adı da fandır. Aspiratörler (fanlar) özelliklerine göre ikiye ayrılır. 
Emiş (dönüş) Fanı : Bu fan, ortamdaki havayı emdiğinden aspiratör olarak adlandırılır. 
Üfleme (besleme) Fanı : Bu fan, ortamdaki havanın sirküle edilmesini sağladığından vantilatör olarak adlandırılır. 
Fanın hareketli elemanı olan çarkı, hava üzerinde iş yapar ve ona statik ve kinetik enerji kazandırır. Havaya kazandırılan bu statik ve kinetik enerjilerin birbirine oranı, fanın türüne bağlıdır. Emiş (dönüş) fanı kullanımı, küçük sistemlerde isteğe bağlıdır; iç – dış hava karışımı ile çalışılan, sistemlerde ise gereklidir. Sabit egzoz sistemlerinin (örneğin tuvalet aspiratörleri gibi) etkisini karşılamak ve iklimlendirilen mahalde bir artı basınç oluşturmak için emiş fanları, veriş fanlarından biraz daha küçük debi ile çalışırlar. Egzoz fanı, iç – dış hava karışımı ile çalışılan, ancak, emiş fanı kullanılmayan sistemlerde bulunur ve alınan dış hava kadar dönüş havasının egzoz edilmesini sağlar. Bu hava temizleme işlemi; ortamdaki kullanılmış havanın dışarıya atılması şeklinde ya da aspiratörün çıkışına bir karbon filtre konularak havanın temizlenmesi sağlanıp havanın tekrar ortama verilmesi şeklindedir.. 
İyi bir aspiratörün aşağıdaki özellikleri taşıması gerekir.) 
Gürültüsüz çalışmalı. 
Dış etkenlere karşı sağlam olmalı . 
Temizlemesi kolay olmalı. 
Elektrik bağlantıları çok iyi yalıtılmış olmalı. 
Montajı ve takılıp sökülmesi kolay olmalı. 
Kullanımı basit olmalıdır. 
 
2. Aspiratör (Fan) Kullanımında Dikkat Edilecekler 
 
Dış ortamlara veya doğrudan dış ortama açılan, yağmur alabilecek yerlere monte edilmemelidir. 
Aspiratörün bağlanacağı bacanın çapı fan çıkış ağzından küçük olmamalı, baca daha sonra daralmamalıdır. Aksi halde fan verimli çalışmayabilir. 
Alevli hiçbir yiyecek aspiratör altında pişirilmemelidir. 
Herhangi bir bakım işleminde aspiratörün elektrik şebekesinden ayrılması gerekir. 
 
3. Aspiratör (Fan) Çalışma Prensibi: 
 
Motorların kutup sayıları değiştirilmek suretiyle devir sayıları da değişir. Örneğin; motor 2 kutuplu ise n=60. f / p formülünden Frekans = 50 Hz yerine konulursa n= 3000 devir/dakika olur. Motor 4 kutuplu ise n= 1500 devir / dakika olur. Motor 6 kutuplu ise n= 1000 devir / dakika olur. 
Dikkat : Motorun kayması dikkate alınmamıştır. 
Hız ayar ünitesi konularak: Bu ünitenin de görevi motora değişik gerilimler vererek değişik hızlar elde etmektir. Bu ünite ile motora uygulanan gerilim değeri düşürülür veya yükseltilir. Motor; düşük gerilim uygulandığında düşük devirde, yüksek gerilim uygulandığında ( motora uygulanabilecek en yüksek gerilim değeri ) yüksek devirde çalışacaktır. Bu şekilde de değişik hızlar elde edilerek aspiratörün emiş gücü kontrol altına alınmış olacaktır. 
Faz kilitli döngü tekniği kullanılarak : Bu teknikte hız ayarı frekans ile ayarlanır. Bu yöntem genellikle fırçasız doğru akım motorları için kullanılır. 
 
4. Aspiratör (Fan) Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar 
 
Gelişen teknoloji pek çok konuda olduğu gibi burada da imdada yetişip melanlarda temiz bir soluk almamızı sağlamaktadır. Aspiratörler mutfakta ve diğer ortamlarda oluşan kokuları kısa ve zahmetsizce yok etmektedir. 
İyi bir aspiratörden beklenen: 
Su buharını ve sıcaklığını etrafa yayılmadan çekmesi, 
Kokuları ortadan kaldırması, 
Çekiş gücü gereğinden fazla olmaması ve hava akımı yaratmaması, 
Dış etkilere bağlı olmaksızın çalışması ve istenilen durumlara göre ayarlanabilir olmasıdır. 
 
 
Bir mahalle saatte ne kadar hava basılıp alınacağına aşağıdaki hususlar etki eder; 
1. mahallin hacmi…(m3) 
2. Mahallin kullanılış 
3. Mahaldeki insan sayısı.. 
4. Mahaldeki insanların aktiviteleri. 
5. İç mekandaki mefruşat ve malzemeler.. 
6. Mahallin mutfak,wc v.s. gibi kullanım alanlarına yakınlığı.. 
 
Bunların nedenlerini açıklayalım; 
 
1. Mahallin Hacmi Nasıl Etki Eder ? 
Havalandırmanın basit hesaplamasında mahallin hacmi öncelikle bilinir ve bu hacmi saatte ne kadar temiz hava ile doldurup boşaltılacağı kabul edilir.Buna hava değişim katsayısı denir. Bu katsayı, mahallin cinsine 
göre min.7 kez max…20 kez olacak tarzda değişir.Örneğin , bürolarda bu oran küçük iken , toplantı salonları, restoran v.s. gibi umuma açık yerlerde bu oran yüksektir. 
 
2. Mahallin Kullanış Amacı Nasıl Etki Eder ? 
Restoranları düşünürsek, devamlı olarak sıcak yemek kazanlarından yükselen buhar ve mutfağın servis alanlarına yakınlığı ortamdaki havanın ağır ve yemek kokularının yayıldığı bir yer olmasına vesiledir.Burada küçük bir hacim katsayısı havalandırma için yeterli olmaz.Oysa, bir büroda veya bir banka şubesinde insan sayısı kabul edilebilir düzeydedir, dolayısıyla katsayı küçülür. 
 
3. Mahaldeki İnsan Sayısı Nasıl Etki Eder ? 
İnsan sayısı ne kadar fazla ise katsayı o denli yükselir.İnsan sayısı az ise katsayı düşer.Ancak, mahal emtia deposu ise, içerideki malın cinsi hava değişim katsayısını etkiler. Çoğunlukla depoda uzun süre kalan emtia etrafa koku verir. 
 
4. Mahaldeki İnsan Aktiviteleri Nasıl Etki Eder ? 
Resmi büroları düşünelim.Burada insanlar , işlemleri için sıra bekler.Ya oturur veya işleminin yapıldığı masa cıvarında durur.Yani aktivitesi yavaştır.Oysa bir Jimnastik salonunu düşünelim.İnsanlar devamlı hareket halinde ve bol bol terlemektedirler.Bu salonun havası çok ağırdır.Dolayısıyla örnek verdiğimiz resmi büro ile jimnastik salonu aynı hacimde olsalar bile insanların aktivitelerinden dolayı saatteki hava değişim katsayıları eşit değildir. 
 
5. İç Mekandaki Mefruşat ve Malzemeler Nasıl Etki Eder ? 
İç mekanlarda kullandığımız eşyalar Tekstil ürünleri içerir.Bu ürünler işlem sırasında pek çok kimyasal işlemlerden geçmiştir.Ya boyanmıştır veya ağır kimyasal solüsyon ile işlenmiştir. Bu ürünler zaman içerisinde ortama sözünü ettiğimiz kimyasalların kokularını bırakır.Dolayısıyla havalandırmada bunu göz önüne almak gerekir. 
 
6. Mahalin, Mutfak, WC gibi Kullanım Alanlarına Yakınlığı Nasıl Etkiler ? 
Mahal, mutfağa yakın ise, içeriye yemek kokuları girecektir.Keza aynı şey wc’ler için de geçerlidir.Dolayısıyla havalandırma yaparken mahal ve mutfak havalandırması ayrı ayrı bilhassa wc havalandırması tek başına bağımsız yapılmak zorunluluğu vardır. 
Havalandırma Ekipmanları Nelerdir ? 
 
Havalandırma tesisatında kullanılan ekipmanlar, havalandırmanın lokal veya merkezi oluşuna göre ; 
 
a. Aspiratör,Vantilatör… 
b. Galvaniz hava kanalları (emme hattı-basma hattı) 
c. Hava emme ve basma menfezleri 
d. Fleks hortumlar 
e. Hava kanalları taşıyıcı konsollar,flanşlar,köşe parçaları,bantlar 
f. Gerekli olan yerde sesi kesmek için taş yünü levhalar. 
g. Hücreli aspiratör veya vantilatör taşıyıcı çelik konstrüksiyon. 
 
 
Havalandırma Tesisatı Nasıl Yapılır ? 
 
a. Lokal havalandırma;  
Bilhassa tekli büro veya odalar için geçerlidir.Duvar veya cama 220V çalışan aspiratörler monte edilerek yapılır. 
 
b. Merkezi havalandırma :  
 
Merkezi Havalandırma ikiye ayrılır; 
 
1. Tek Hatlı Havalandırma Kanal Tesisatı: 
Küçük ölçekli havalandırma tesisatlarında sadece emiş hava kanalları döşemek yeterlidir.İçeriden hava aldığınız zaman, dışarıdan içeri hava akımı olur.Bunu sağlamak için de yan duvarlara içeri hava girmesi için menfezler konur. 
 
2. İki Hatlı Havalandırma Kanal Tesisatı : 
Havalandırma yapılacak mahal insanların müşterek kullanım alanı ise;(örneğin spor salonu, toplantı salonu,sinema, konser salonları v.s.) bu durumda ortamdan hem hava almak hem de içeriye filitre edilerek toz ve toprağından arındırılmış taze hava vermek gereklidir. mühendislik hesapları yapılarak kanal projeleri çizilip tatbik edilir. 
 
NOT:  
Yukarıda bahsettiğimiz havalandırma kural ve sistemleri hastanelerin Ameliyathaneleri için uygulanamaz.Çünkü ,Ameliyathane havalandırma ve klima hesabı özel işlemdir.Hava kanallarının hijyenik,ekipmanların zaman,zaman yıkanır olması ve hava kanallarının sızdırmazlığının tam olması gerekir.Uzmanlık işidir.  
 
HAVALANDIRMA NASIL YAPILIR 
 
HAVALANDIRMA 
 
Kapalı işyerleri günde en az bir defa bir saatten aşağı olmamak üzere baştan başa havalandırılacaklardır. Ayrıca işçilerin çalışma saatlerinde işin özelliğine göre, havanın sağlığa zararlı bir hal almaması için sık sık değiştirilmesi gereklidir. Şu kadar ki, iş sırasında yapılan bu havalandırmada işçileri etkileyecek hava akımları önlenecek yahut kış mevsiminde sıcaklık birdenbire çok aşağı hadlere düşürülmeyecektir. 
Toz, buğu, duman ve fena koku çıkaran işlerin yapıldığı yerlere, bunları çekecek yeterlikte bacalar ve menfezler yapılacak ve yapılan işin niteliğine göre bu tedbirlerin yetmediği hallerde diğer teknik tedbirler alınacaktır. 
Boğucu, zehirli veya tahriş edici gaz ve duman meydana gelen işyerlerinde, işçilerin hayat ve sağlıklarının tehlikeye girmemesi için, havalandırma tesisatı yapılacak ve işçilere ayrıca yapılan işin özelliğine göre maske ve diğer koruyucu araç ve gereçler verilecektir. (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:21) 
İşyerlerindeki cihaz, alet, tezgâh, makine ve tesislerden çıkan toz, duman, buğu, ısı, gaz ve koku, çalışılan ortama yayılmadan, uygun aspirasyon tesisatı ile çıktığı yerden emilerek dışarı atılacaktır. (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:191) 
Örnek:1 
Çalışan işçi koruyucu maskesini takmış, ayrıca ortama yayılan buhar, gaz vs. emilerek ortamdan dışarı atılıyor. Burada önemli olan zararlı gazların çalışan tarafından teneffüs edilmeden ortam dışarısına atılmasıdır.Bu amaçla spiral boru kullanılmış.. 
Kimyasallardan Çıkan Buhar ve Kokular... 
Kimyasallardan çıkan koku ve buharın ortama yayılmaması için kapaklarınınn sürekli kapalı tutulmaları sağlanacaktır. Tehlikeli Kimyasal Maddelerle Çalışmalar teknolojik gelişmeler de dikkate alınarak uygun yöntemlerle yapılacak, uygun makine ve ekipman sağlanacaktır. Buğu, duman çıkaran işlerin yapıldığı yerlere, bunları çekecek yeterlikte bacalar ve menfezler yapılacak işin niteliğine göre bu tedbirlerin yetmediği hallerde diğer tedbirler alınacaktır. (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:21, Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Madde: 8/b-2) 
Tabanca Boyacılığı İşlerinde: 
Tabanca boyacılığı, tecrit edilmiş özel bölümlerde her türlü güvenlik tedbirleri alınmış olarak yapılacaktır. 
(İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:166) 
Küçük veya orta boydaki parçaların püskürtme ile boyanması veya verniklenmesi, uygun kapalı bölümlerde veya uygun davlumbazlar altında yapılacak, boyacı, daima bölüm veya davlumbazların dışında bulunacaktır. 
Boyacının bölüm ve davlumbaz dışında bulunması teknik nedenle sağlanmadığı hallerde boya gaz ve buharı, uygun şekilde dışarı çekilecek veya su perdesi kullanılacak yahut işçilere temiz hava maskesi gibi uygun kişisel korunma araçları verilecektir.  
(İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:167) 
Tabanca boyası yapılan tesislerde boyanacak veya verniklenecek metal parçalar, boyama hücrelerinin bütün metal kısımları ile davlumbazlar, kaplar, emme tertibatı ve boya tabancaları uygun bir şekilde topraklanmış olacaktır.  
(İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:340) 
Kaynak Yapılırken Çıkan Toz ve Gazlar...  
Zararlı kaynak gazlarının çalışanlar tarafından teneffüs edilmeden iş ortamı dışına atılması esastır.Kaynak işlerinde ortama yayılan kaynak gazları sağlığımız için zararlı gazlardır. Bu nedenle kaynak yapılan yerlerde çıkan gazların ortama yayılmadan, çalışan tarafından teneffüs edilmeden ortam dışıjna atılması sağlanmalıdır.  
Kaynak İşleri... 
Yine kaynak gazlarının ortam dışına atıldığı güzel bir uygulama, Tozları emici hortum kullanılarak çıkış noktasından emilmesi sağlanmakta.. 
Asbest Tozları... 
Toz Çıkaran işler diğer çalışmalarla aynı bölümlerde yapılmamalıdır. Asbest gibi tehlikeli kimyasal maddelerle yapılan çalışmalarda işçilerin sağlık ve güvenliği yönünden riskler ile ilgili gerekli önlemler alınacak ve en az düzeye indirilecektir. (Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Madde:7,8/a; Kansorejen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Madde:7) 
Havalandırma Sisteminin Kontrolü: 
İşyerlerindeki havalandırma sistemlerinin periyodik kontrolleri Yapılmalıdır. Havalandırma tesisatının günlük bakım ve temizliği ile 3 ayda bir de genel kontrol ile temizliği yapılacak ve onarımlardan sonra, tesisatın kuruluş karakteristiği bozulmayacaktır. Havalandırma sisteminin debisi ölçülerek aktif olup olmadığı tespit edilecektir. (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü Madde:200) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
radyal fan fiyatları,radyal fan çeşitleri,havalandırma fanları,fan çeşitleri,döküm fanlar,çiftlik fanı,restoran havalandırma,retaurant havalandırma,otel havalandırma,soğutma fanları,toz toplama fanı,kağıt taşıma fanı,talaş toplama fanı,cnc lazer fanı,kaynak duman emiş fanı,seyrek kanatlı salyangoz fan,sık kanatlı salyangoz fan,havalandırma fanı,davlumbaz fanı,salyangoz aspiratör fanı,salyangoz fan fiyatları,malzeme taşıma nakil fanı,fan havalandırma,havalandırma fanları,kanal tipi fan,kanal tipi fan fiyatları,havalandırma motoru,körük fan fiyatları,yüksek basınçlı fan fiyatları,salyangoz fan üretici,salyangoz fan imalatçı,havalandırma fanı imalatçı ankara,fan imalatçı izmir,fan imalatçı antalya,fan imalatçı istanbul,döküm fanı imalatçısı,döküm fan fiyatları,endüstriyel fan üretici,endüstriyel fan imalatçısı,endüstriyel fan fiyatları,hücreli aspiratör fiyatları,havalandırma fanları,havalkandırma malzemeleri,havalandırma projeleri,Salyangoz tip havalandırma fanları fiyatları, alçak basınçlı fanlar, orta yüksek basınç, salyangoz egsoz aspiratörleri,alçak basınçlı sac gövdeli seyrek kanatlı, motoru hava akımı dışında salyangoz fan, aspiratör, vantilatör, 1500 devir, 1500dd, 3000 dd,1450dd, monofaze ,220 volt, trifaze 380 volt, salyangoz havalandırma fanı, salyangoz baca fanları, salyangoz fan imalatı, salyangoz fan üreticisi,orta basınçlı, tek emişli seyrek kanatlı, motoru hava akımı dışında, sac gövdeli statik boyalı, fan yönü isteğe göre imalatı yapılabilen salyangoz tip havalandırma aspiratörü, 3000 dd, 3000 devir, 2900dd, monofaze 220 volt, trifaze 380 volt imal edilebilen salyangoz tip fanlar, siklon imalatı, filtre imalatı, toz fanı, talaş fanı, emici fanlar, üfleyici fanlar, çekici fanlar, basıcı fanlar, salyangoz aspiratör, salyangoz fan pervaneleri, küçük salyangoz fanlar, mini salyangoz fanlar,açık kanatlı fanlar,orta basınçlı fanlar, yüksek debili fanlar imalatçılar, bıçak kanatlı olarak imal edilebilen fanlar, parçalayıcı kanatlı fan çeşitleri, sac gövdeli fan, tek emişli fan, çelik şasesli fan imalatçı, dıştan bağlı direkt akuple motorlu fanlar, toz fanı, talaş çekme fanı, malzeme nakil edebilen taşıyıcı tip salyangoz aspiratör, endüstriyel salyangoz havalandırma fanı, fiyatları, modelleri, çeşitleri,INOX paslanmaz çelik salyangoz havalandırma fanları, 316 kalite fanlar, 316L kalite salyangoz fan, 413 kalite salyangoz fan ve 403 kalite paslanmaz çelik salyangoz fan imalatları, özel imalat salyangoz fan çeşitleri, paslanmaz salyangoz havalandırmalar,kutu tipi kare gövdeli ufak, yuvarlak veya kare giriş çıkışlı sık kanatlı yüksek verimli, galvaniz gövdeli, salyangoz yüksek verimli fanlari, salyangoz emici fan modelleri, salyangoz fan 12v, küçük salyangoz fan, sessiz salyangoz fan, salyangoz fan pervanesi, 2.el salyangoz fan fiyatları, salyangoz fan bursa, salyangoz fan ne işe yarar, salyangoz fan ölçüleri, bursa fan firmaları, salyangoz fan çeşitleri, salyangoz fan pervanesi fiyatları, mini salyangoz fan, salyangoz fan ölçüleri, 2.el salyangoz fan fiyatları, radyal fan bursa, salyangoz fan özellikleri, salyangoz fan fiyatları, fan çeşitleri, endüstriyel fan fiyatları, küçük salyangoz fan, bahçıvan salyangoz fan fiyatları, orta basınçlı fan fiyatları, alçak basınçlı salyangoz fan fiyatları, yüksek basınçlı salyangoz fan fiyatları, geriye eğik seyrek kanatlı salyangoz fan, açık kanatlı salyangoz, sık kanatlı salyangoz, toz, duman talaş emici salyangoz ,radyal fan fiyatları,radyal fan çeşitleri,havalandırma fanları,fan çeşitleri,döküm fanlar,çiftlik fanı,restoran havalandırma,retaurant havalandırma,otel havalandırma,soğutma fanları,toz toplama fanı,kağıt taşıma fanı,talaş toplama fanı,cnc lazer fanı,kaynak duman emiş fanı,seyrek kanatlı salyangoz fan,sık kanatlı salyangoz fan,havalandırma fanı,davlumbaz fanı,salyangoz aspiratör fanı,salyangoz fan fiyatları,malzeme taşıma nakil fanı,fan havalandırma,havalandırma fanları,kanal tipi fan,kanal tipi fan fiyatları,havalandırma motoru,körük fan fiyatları,yüksek basınçlı fan fiyatları,salyangoz fan üretici,salyangoz fan imalatçı,havalandırma fanı imalatçı ankara,fan imalatçı izmir,fan imalatçı antalya,fan imalatçı istanbul,döküm fanı imalatçısı,döküm fan fiyatları,endüstriyel fan üretici,endüstriyel fan imalatçısı,endüstriyel fan fiyatları,hücreli aspiratör fiyatları,havalandırma fanları,havalkandırma malzemeleri,havalandırma projeleri,Salyangoz tip havalandırma fanları fiyatları, alçak basınçlı fanlar, orta yüksek basınç, salyangoz egsoz aspiratörleri,alçak basınçlı sac gövdeli seyrek kanatlı, motoru hava akımı dışında salyangoz fan, aspiratör, vantilatör, 1500 devir, 1500dd, 3000 dd,1450dd, monofaze ,220 volt, trifaze 380 volt, salyangoz havalandırma fanı, salyangoz baca fanları, salyangoz fan imalatı, salyangoz fan üreticisi,orta basınçlı, tek emişli seyrek kanatlı, motoru hava akımı dışında, sac gövdeli statik boyalı, fan yönü isteğe göre imalatı yapılabilen salyangoz tip havalandırma aspiratörü, 3000 dd, 3000 devir, 2900dd, monofaze 220 volt, trifaze 380 volt imal edilebilen salyangoz tip fanlar, siklon imalatı, filtre imalatı, toz fanı, talaş fanı, emici fanlar, üfleyici fanlar, çekici fanlar, basıcı fanlar, salyangoz aspiratör, salyangoz fan pervaneleri, küçük salyangoz fanlar, mini salyangoz fanlar,açık kanatlı fanlar,orta basınçlı fanlar, yüksek debili fanlar imalatçılar, bıçak kanatlı olarak imal edilebilen fanlar, parçalayıcı kanatlı fan çeşitleri, sac gövdeli fan, tek emişli fan, çelik şasesli fan imalatçı, dıştan bağlı direkt akuple motorlu fanlar, toz fanı, talaş çekme fanı, malzeme nakil edebilen taşıyıcı tip salyangoz aspiratör, endüstriyel salyangoz havalandırma fanı, fiyatları, modelleri, çeşitleri,INOX paslanmaz çelik salyangoz havalandırma fanları, 316 kalite fanlar, 316L kalite salyangoz fan, 413 kalite salyangoz fan ve 403 kalite paslanmaz çelik salyangoz fan imalatları, özel imalat salyangoz fan çeşitleri, paslanmaz salyangoz havalandırmalar,kutu tipi kare gövdeli ufak, yuvarlak veya kare giriş çıkışlı sık kanatlı yüksek verimli, galvaniz gövdeli, salyangoz yüksek verimli fanlari, salyangoz emici fan modelleri, salyangoz fan 12v, küçük salyangoz fan, sessiz salyangoz fan, salyangoz fan pervanesi, 2.el salyangoz fan fiyatları, salyangoz fan bursa, salyangoz fan ne işe yarar, salyangoz fan ölçüleri, bursa fan firmaları, salyangoz fan çeşitleri, salyangoz fan pervanesi fiyatları, mini salyangoz fan, salyangoz fan ölçüleri, 2.el salyangoz fan fiyatları, radyal fan bursa, salyangoz fan özellikleri, salyangoz fan fiyatları, fan çeşitleri, endüstriyel fan fiyatları, küçük salyangoz fan, bahçıvan salyangoz fan fiyatları, orta basınçlı fan fiyatları, alçak basınçlı salyangoz fan fiyatları, yüksek basınçlı salyangoz fan fiyatları, geriye eğik seyrek kanatlı salyangoz fan, açık kanatlı salyangoz, sık kanatlı salyangoz, toz, duman talaş emici salyangoz,havalandırma malzemeleri satış,vortice satış,vortice bayi,blauberg bayi,nicotra bayi,yilida fan,iç fan,havalandırma hesapları,yuvarlak kanal,tij toptancı,gijon toptancı,menfez üretici ankara,menfez üretimi ankara,emiş menfezi üretici,emici menfez üretici,emiş menfezi imalatçı,fan üretici,istanbul fan üretim,ankara fan üretim,izmir fan üretim,hücreli aspiratör üretici,klima santrali üretici,kare kanal üretici,pvc kanal üretimi,pvc kanal fiyatları,kare kanal fiyatları,yuvarlak kanal fiyatları,yuvarlak fan satış,yuvarlak fan ankara,prizmatik fan satış,prizmatik fan fiyatları,primatik fan ankara,flexible hava kanalı,esnek hava kanalı,flexible hava kanalı üretici,esnek kanal üretici,esnek kanal fiyatları,flexible hava kanalı fiyatları,flexible fiyatları,en uygun flexible,en uygun hava kanalı,en uygun fan fiyatları,3.000 m3/h fan fiyatları,6.000 m3/h fan fiyatları,anemostad damperli,damperli anemostad,45x45 anemostad,anemostad üretici,ankara menfez,Venplast pp asit fanı, polipropilen fan, pp salyangoz fan, asit fanı, asit aspiratörü, çeker ocak aspiratörü, salyangoz çeker ocak fanı, salyangoz asit fanı, asite dayanıklı fan, plastik salyangoz fan, neme dayanıklı fan, buhar emici fan, anti korozotif fan, asit fanı fiyatları, laboratuvar fanı, çürümeyen havalandırma fanı, kimyasala dayanıklı fan, kimyasala dirençli fanlar, sıcak buhar emici fanlar, arıtma tesisi fanları, çeker ocak havalandırma fanları, p-202, p-252, p-282, p-312, p-352, p-452, p-634 venplast p serisi fanlar, empo istanbul, entegral istanbul asit tipi fanlar, asitli ortam havalandırma fanları ankara, asit fanı bursa, asit fanı izmir, ep asit fanı, nem tahliye fanları, plastik salyangoz fanlar, asit fanı fiyat, plastik fan, plastik fan imalatı, plastik fan kanadı, pvc salyangoz fan, plastik fan motoru, plastik havalandırma fanları, aşındırıcı gaz ve buhar emici fanlar, nemli hava fanları, dayanıklı uzun ömürlü havalandırma fan fiyatları, asit fanı özellikleri, asit fnaı fiyatları, asit fanı fiyat listesi ve ölçüleri, asit havalandırma fan modelleri, asidik ortam egzoz fanı, nemli hava tahliye aspiratörleri, buhar emici fan çeşitleri, santrifüj plastik fanlar, geriye eğimli seyrek kanatlı radyal plastik fan, polypropilen asit fanı, polypropilen salyangoz fan imalatı

 

DİĞER HABERLER

Test

Form Gönderimi

Tamam

Ara Teklif İste Whatsapp Hattı